Pěšárna Restaurace a Vinárna Čerstvé ryby v Pěšárně
Čerstvé ryby v Pěšárně
Restaurace DaMartie nabízí čerstvé sladkovodní ryby. Dopřejte si čerstvé rybí masé. Na pokrmy ze sladkovodních ryb je zde kladen velký důraz.

V některých obdobích roku nejsou sezónní sladkovodní ryby (candát, štika a další) dostupné. Informace o aktuální šíři sortimentu nabízených ryb je vždy k dispozici v restauraci.
Jaké ryby najdete v jídelníčku v průběhu roku
Rybí maso Vám v naší restauraci připravíme na klasický způsob, tedy na másle se solí, kmínem a česnekem, můžete si vybrat klasického smaženého Třeboňského kapra, nebo si dopřát některou z našich rybích specialit. Doporučujeme například ochutnat tatarák z Třeboňského kapra. Pro děti doporučujeme výborné smažené filátko z candáta.
Kompletní přehled pokrmů z ryb v naší restauraci najdete v jídelním lístku.
Třeboňský kapr – Kapr obecný – Cyprinus carpio
Protože jsme v Třeboni, nabídneme Vám v naší restauraci Třeboňského kapra z produkce Rybářství Třeboň, který je držitelem chráněného zeměpisného označení EU. U kapra je ceněno jeho kvalitní maso s nutričními hodnotami odpovídající požadavkům zdravé výživy.
Kromě klasických pokrmů (na másle s kmínem a česnekem, smažený kapr) můžete ochutnat i kapří tatarák s topinkami a speciální úpravu kapřího filetu se slaninou.
Candát obecný – Sander lucioperca
Výsadní postavení mezi sladkovodními rybami má v gastronomii candát. Bílé maso candáta je velmi chutné a neobsahuje mezisvalové kůstky (ypsilonky), což usnadňuje jeho filetování oproti kaprovitým rybám.
I candáta si můžete v Pěšárně dopřát na klasický způsob (na másle s kmínem a česnekem), kdy nejlépe vynikne jeho kvalitní chutné maso. V jídelníčku najdete i speciálně upravené filety z candáta. Dětem určitě zachutná smažené filátko s bramborovou kaší.
Štika – Esox lucius a Sumec velký – Silurus glanis
Mezi exkluzivnější ryby patří štika a sumec. Štika se vyznačuje nízkým obsahem tuku v rybím mase. Naopak sumec má maso tučnější, šťavnatější.
Štiku i sumce najdete v našem jídelníčku na klasický způsob.
Pstruh
V nabídce sladkovodních ryb mají specifické postavení také lososovité ryby.
V nabídce Pěšárny – Restaurace a Vinárny jsou tyto lososovité ryby:
- Pstruh obecný potoční – Salmo trutta fario
- Pstruh lososovitý – Salmo trutta trutta – lososovití (Salmonidae)
- Siven americký – Salvelinus fontinalis – lososovití (Salmonidae)
Rybí maso lososovitých ryb se vyznačuje výbornou chutí a bílou až růžovou barvou. Lososovité ryby si můžete dopřát v rozmanitých úpravách z nabídky našeho jídelníčku nebo na grilu.
Úhoř říční – Anguilla anguilla
Úhoř se vyznačuje velmi chutným tučnějším masem s malým výskytem kostí. Je vhodný k pečení i uzení.
Dodavatelé čerstvých ryb
Ryby pro Vás nakupujeme u našich partnerů.
- Ryby z produkce Rybářství Třeboň dodává FISH MARKET a.s.
- Holzinger Fish, Rakousko.
Dotazy k čerstvým rybám v Pěšárně
your_ip_is_blacklisted_by sbl.spamhaus.org